
שנה טובה מתחילה בשינה טובה. מדוע? כי כל מה שנבקש לעצמנו קשור בעקיפין או במישרין לשינה.
אנשים שישנים טוב יותר בלילה הם בעלי מצב רוח טוב יותר לעומת אלה שלא ישנים מספיק, הם מרוכזים יותר, הם מצליחים יותר בעבודה ובמטלות יומיומיות. יש להם יותר סבלנות לתינוקות ולילדים שלהם. הם שמנים פחות, הם בסיכון נמוך יותר למחלות שונות ומגוונות. לישון זה בריא.
מי שישן – שמח.
שנה חדשה מהווה הזדמנות פז להתחלות חדשות ולהצבת מטרות חשובות. אם אתם מאלה שחושבים מה כדאי לעשות שונה מהשנה שחלפה – שינה היא אחת מהמטרות החשובות. היא מוגדרת כצורך בסיסי בפרמידת הצרכים (אברהם מסלאו 1970).
אז איך נתחיל?
ראשית כל, אם יש לנו תינוקות או ילדים שלא יודעים לישון בכוחות עצמם – פשוט נלמד אותם. ידוע ששינה זו התנהגות שניתנת ללמידה. כל הורה יכול לבחור את השיטה שמתאימה לו. מי שרוצה יכול לעיין בספר שכתבתי שבו מתוארת שיטת בלילה ישנים. "ששש…בלילה ישנים" בהוצאת כנרת זמורה. מי שרוצה שיטה אחרת – יכול לבחור ממגוון שיטות הקיימות היום ולכל אחד המאפיינים המיוחדים לה.
שנית, אם הילדים כבר יודעים לישון ואנחנו, ההורים, מגלים קושי בשינה אז כדאי לדעת שטיפול הבחירה היום בבעיות שינה של מבוגרים הוא CBTI שזה טיפול קוגניטיבי התנהגותי באינסומניה (בנדודי שינה). ידוע שטיפול זה עדיף על טיפול בכדורי שינה, למרות שיש אנשים שלהם הכי מתאים טיפול תרופתי.
אחת ההצעות שלי להכניס את השינה הביתה היא לדאוג להיגיינת שינה כבר סביב 18 בערב. יש להתחיל "לנקות" את הבית מעודף גירויים כמו טלוויזיה, קול גבוה של בני המשפחה (במיוחד של ההורים), הפחתת תיאורה. כל אלה גורמים לעלייה ברמת המלטונין (הורמון החושך, הורמון השינה) וירידה ברמות האדרנלין (הורמון העוררות). זאת כבר התחלה נהדרת להכין את הגוף ואת הנפש למעבר מהיום הפעיל וגדוש האירועים לעבר הלילה השקט והנעים.
אז שנה טובה ושינה טובה לכל עם ישראל.
מוזמנים ליצור קשר עם יועצת השינה דורית קרייזר במידה ואתם נתקלים בקושי.