חלונות שינה תינוקות – בואו ניכנס אליהם
כשנסגרת דלת – נפתח חלון ואני ממליצה להיכנס דרכו….למיטה.
במהלך היום כולנו נמצאים בפעילות כזאת או אחרת. תינוקות מתעייפים מהר מאוד ובכל פעילות שנראית לנו לא משמעותית יש השקעת אנרגיה גדולה מאוד. לתינוקות מגיל לידה עד גיל עשרה חודשים (פלוס מינוס) נוצרים חלונות שינה כל 20-45 דקות בהתאמה. לאלה שכבר מלאו שנה, החלונות נפתחים גם לאחר שעה של פעילות אינטנסיבית. כשחלון השינה נפתח התינוק לא נראה שמח לקראתו :). המראה הוא של תינוק עייף, משפשף עיניים, מפהק ולא נחמד לסביבתו. בדיוק ברגע הזה נכון להכניס אותו למיטה לשינה. הגוף בעת ההיא צריך ומוכן לתהליך ההירדמות.
אם בחלון הזמן הזה לא הכנסתם את התינוק למיטה לישון הוא עלול לפהק ולשפשף את העיניים עוד זמן מה ואז כבמטה קסם תראו אותו מתחיל לחייך, לצחוק אליכם ואתם (באופן טבעי) תתלהבו, תחייכו אליו חזרה וכך המתכון "המושלם" להוציא ילד משעת השינה שלו. אם תנסו לשים אותו במיטה, הוא ישקיע אנרגיה רבה להראות לכם שהמיטה כבר לא בשבילו בשלב הזה. הורים שיתעקשו יגרמו לו להיכנס לשינה אבל התהליך עלול להיות ארוך ופחות נעים לתינוק ולהוריו. אני לא מפחדת מבכי של תינוק כשהוא צריך לישון אבל אם הבכי הוא בגלל שהכניסו אותו למיטה כשהוא לא עייף או כשהוא כבר במצב של עייפות יתר – אני מתנגדת לכך כי זה לא נעים לשני הצדדים בלשון המעטה. בכל מקרה הצורך של שינה הוא קריטי וחשוב גם אם פספסתם את חלון השינה אבל כדי שהתהליך יהיה נעים, קצר וקל יותר כדאי מאוד להיכנס לחלון השינה בדיוק ברגע שהוא נפתח. אל דאגה תהליך פתיחת חלון השינה הוא לא שנייה. הוא עשוי להימשך כמה דקות וכשאתם מזהים אותו תרימו את התינוק, תדביקו לו נשיקה עם חיבוק ותכניסו למיטה לשינה מתוקה.
אל תהיו בלחץ, הורים, מאוד מהר לומדים איך נראה תינוק סביב חלון השינה. תוך כמה ימים תהיו מומחים גדולים לעניין ותהיו אדריכלי השינה של התינוק או הילד שלכם. כשאני כותבת תינוק או ילד אני כמובן מתכוונת לשני המינים.
אם פספסתם את חלון השינה ואתם לא רוצים להשכיב אותו בבכי או באי נעימות אז רק זכרו את הכלל הידוע: החיים הם סופרמרקט…על הכול משלמים. הוא לא יישן את המנוחה שהוא זקוק לה ויהיה עייף, עצבני, באי שקט אבל אתם תגייסו את הסבלנות ההורית הכמעט בלתי נגמרת לנו, כהורים.
שינה נפלאה לכולם
תוכלו גם לקרוא את המאמר "טקס שינה".