ילדים, ממש כמו מבוגרים, זקוקים לחברה תומכת של בני גילם. לפעמים תהליך יצירת הקשרים והחברויות מתרחש באופן טבעי וזורם, במסגרת הלימודית, בבית הספר או בגן. אבל לפעמים, הילד מבטא קושי או חוסר שביעות רצון מהמצב החברתי שלו. אולי הוא מבודד, אולי הוא מרגיש שהחברים שלו לא מספקים אצלו את כל הצרכים, או שאולי הוא עצמו לא מתנהג בצורה שמעודדת אחרים להתחבר איתו. על קשיים חברתיים אצל ילדים – כאלה שחשוב שנכיר ושנטפל בהם בהקדם, על מנת לסייע לילדים היקרים שלנו, ליצור דימוי עצמי חיובי, ביטחון עצמי גבוה, לבנות יכולות תקשורת לעתיד ובעיקר – להיות מאושרים.
מהם קשיים חברתיים אצל ילדים?
ילדים חווים קשיים חברתיים מסיבות רבות, הנה כמה מהן:
- חוסר היכרות עם הסביבה – אולי עברתם דירה, אולי הילד או הילדה החליפו מסגרת, אולי הם התחילו גן חדש שבו חלק מהילדים הם וותיקים, אולי מסיבה אחרת הם חדשים בסביבה חברתית שאינה מוכרת להם. קשרים חברתיים הם קשרים שלוקח זמן לבסס, ולעיתים בתקופה ראשונה במקום חדש – לוקח זמן להרגיש "כמו בבית"
- קשיים לימודיים – ילדים אשר חווים קושי בלימודים לעיתים חשים שונים או מרגישים "מחוץ לעניינים". זהו יסוד לקשיים חברתיים אצל ילדים.
- הפרעות בהתנהגות – הפרעות קשב וריכוז או הפרעות בויסות חושי משפיעים על המעמד החברתי או היכולת ליצור קשרים אצל ילדים בשל השפעת ההפרעה על ההתנהגות בחברה.
- חוסר ביטחון – גם ילדים שבאופיים או בהבנתם הם פחות שייכים – מכל סיבה שהיא – חווים לעיתים קושי להתחבר עם ילדים אחרים במסגרת
אלו הן רק חלק מהסיבות לקשיים חברתיים אצל ילדים. אצל כל ילד, בכל סיפור ובכל מקרה, ישנן נסיבות ייחודיות, שחשוב להבין ולהתייחס אליהן.
התמיכה והטיפול בקשיים חברתיים אצל ילדים
אני מאמינה שכל ילד הוא נהדר בדרכו, ושעם תמיכה מתאימה, חיזוק אישי, אהבה ותשומת לב – כל ילד יכול להתגבר על כל קושי חברתי ולמצוא את עצמו "ראוי" ו"שייך".
התהליך הטיפולי במקרה של קשיים חברתיים אצל ילדים קשור תמיד בעבודה על הדימוי העצמי, הביטחון העצמי ותחושת ה"ראויות" של הילד – הוא ראוי למענה על הצורך החברתי שלו. הוא ראוי לאהבה, הוא ראוי לחברים. אם יש בעיה נקודתית, כמו למשל קושי בויסות חושי, דחייה ממגע או להיפך – נטייה להתקרב מדי לחברים, תוך חוסר כבוד למרחב האישי שלהם וגרימת אי נוחות – ניתן לעבוד עם הילד בדרכים מקובלות, על מנת ללמד אותו לראות את העולם בצורה מתוקנת, דרך הייחוד שלו, השוני שבינו לבין הילדים האחרים.
בדרך כלל, טיפול בקשיים חברתיים אצל ילדים הוא תהליך בן מספר מפגשים, בכל אחד מהם אנחנו מתקדמים עוד צעד, מתקרבים עוד קצת, מוסיפים עוד לבנה למגדל שאנחנו בונים ביחד. ביחד, בתהליך סבלני ואוהב, נלמד להתגבר על קשיים חברתיים אצל ילדים, ליצור מציאות מתאימה לנו, לאהוב ולשמוח.

אין עלייך את אלופה !!!!
הגעתי אלייך תשושה עם תינוק שכל היום מיילל מעייפות ומתוסכל. היום אני מניחה אותו במיטה, הוא מפטפט ונרדם לבד! תודה על המקצועיות והליווי המסור. לא מבינה איך אמהות מוותרות על תהליך מבורך שכזה ומשלימות עם מצב של עייפות ולילות לבנים.

הלילה שניהם כבר ישנו רצוף!!! יואב ישן עד שבע בבוקר:) ואילו רועי עד חמש וחצי אך לא בכה, שיחק עד שש ואז הוצאנו אותו. רצינו להתייעץ לגבי נסיעה להורים שלנו חשבנו שיהיה נכון להכין להם חדר שם במקום שישנו שם בעגלה. תודה ונמשיך לעדכן.

בס"ד
אני מודה לך ששינית לנו את החיים! עלמה ישנה לילה שלם ונרדמת לבד וכמו שאמרת אפילו מחכה לזה.