שינת תינוקות
הורים רבים מקדישים תשומת לב רבה להנקה ולתזונת התינוק ובצדק. חשוב מאוד שהתינוק ינק די צורכו ולפי דרישתו. יחד עם זאת, חשוב להזכיר שאוכל ושינה הם שני צרכים בסיסיים וחשיבותם זהה. תינוק לא יוכל להתקיים, לגדול ולהתפתח ללא תזונה ואותו כנ"ל, הוא לא יוכל לגדול ולהתפתח ללא שינה (עם דגש על שינה רצופה). בחודשיים שלושה הראשונים לחיים התינוק צריך לישון כ-16-18 שעות ביממה, אבל הוא לא יכול לישון רצוף שעות ארוכות כי הקיבה שלו קטנה ולא יכולה להחזיק אוכל יותר מ-4-6 שעות ולכן יש להניק או להאכיל אותו גם בשעות הלילה. סביב גיל 3-4 חודשים התינוק כבר לא זקוק להאכלת הלילה, הוא כבר לומד להבחין בין שעות האור לשעות החושך והוא צריך ויכול לישון כבר 10-12 שעות ברציפות. מי צריך ללמד אותו את המיומנות הזו? …נכון. אנחנו ההורים.
איך עושים זאת?
ראשית כל מבינים שלתינוק נוצרו כבר הרגילי שינה מסוימים מיום לידתו ועד גיל 3-4 חודשים וכעת הוא צריך לעבור שלב ולהתרגל לשינה הרצופה. יש להבין שכל שינוי של הרגלים צריך להיות כרוך בזמן מסוים ולכן התהליך עלול להימשך כשבוע ימים. אין "לנסות" על התינוק שיטות שונות, אלא, לבחור את השיטה שנראית לכם הכי מקצועית ומתאימה לכם וללכת על זה עד הסוף. ניסיונות שונים על התינוק עלולים לבלבל אותו ולגרום לעיכוב בתהליכי הלמידה שלו. לאחר שבחרתם את השיטה שהתחברתם אליה, עקבו באדיקות אחר ההנחיות.
בשיטת בלילה ישנים, אנו מוציאים את חפץ המעבר החיצוני מתהליך השינה כי הוא המפתח לבעיות השינה של התינוק, כשהוא תלוי בו כדי לעבור ממחזור שינה אחד לשני. אם התינוק נרדם עם המוצץ הוא יזדקק לו, קרוב לוודאי, כל מחזור שינה וזה יעיר אותו (וגם אתכם). אנחנו מאמינים שהתינוק יכול ללמוד בקלות רבה לעבור ממחזור שינה אחד לשני ללא הצורך בחפץ מעבר בשינה. כשהתינוק לומד להירדם בכוחות עצמו נוצרת לו שינה רצופה למשך כל הלילה, שזו מתנה לחיים. בהצלחה הורים יקרים. לישון…זה כל הסיפור!